Zin in een super simpel maar overheerlijk gerecht met verse streekproducten? Dit slaatje met spek, peer en geitenkaas zijn de ideale combinatie.
Ingrediënten
- 0,5 rolletje geitenkaas (250 gr) (bv. Saint-Maure) van geitenboerderij Polle
- 1 peer (bv. Doyenne)
- 4 dunne lapjes Kempisch gezouten spek
- rucola
- Geroosterde pijnboompitten
- 1 el Honing
- 0,5 el Balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
- Snuifje peper
Werkwijze
- Schil de peren, snij ze in helften en leg ze met de bolle kant op een ingevette bakplaat of bakpapier.
- Snij de rol Saint Maure in plakjes en verdeel ze over de peren. Werk nog af met een snuifje peper.
- Wikkel rond elke halve peer met geitenkaas twee lapjes spek.
- Bak de peren 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C tot het spek gebakken is.
- Maak intussen een vinaigrette van de honing, balsamicoazijn, mosterd en een snuifje peper en zout.
- Serveer de peertjes op een rucolaslaatje met geroosterde pijnboompitten, afgewerkt met een lepeltje vinaigrette.
Smullen maar!
Voor 2 pers.
Bronvermelding: geitenboerderij Polle
Moeilijkheidsgraad: 1 op 3 sterren
Bereiding: 30 min.
Streekproduct: Kempisch gezouten spek, geitenkaas, honing