Toerisme Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

26/03 Wandel langs herstelde meanders aan de Kleine Nete

Naar aanleiding van Wereldwaterdag, op 22 maart 2023, vinden er tijdens de Vlaamse Waterdagen tal van wateractiviteiten plaats. Ontdek de nieuwe meanders op de Kleine Nete tijdens een wandeling.

De historische meander aan het recreatiedomein Ark van Noë in Kasterlee sluit opnieuw aan op de Kleine Nete. Neem een duik in de wereld van waterlopen en ontdek het belang van meanders in de aanpak van droogte en wateroverlast.

Tijdens een wandeling van 4,5 km vertellen experts van de Vlaamse Milieumaatschappij over hoe het waterlandschap doorheen de jaren sterk veranderde en hoe we het herstellen.

Je wandelt vanaf de meander aan het recreatiedomein langs dijkherstelwerken tot een eerder gerealiseerde meander ter hoogte van de N19g (normaal gezien niet bereikbaar voor het grote publiek) en terug.

De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur en starten om 14, 14.30 en 15u. Wandelschoenen zijn aangeraden. Deze wandeling is niet rolstoeltoegankelijk, een kinderwagen die over ruw(er) terrein kan is wel mogelijk. Afspraak aan de infostand bij de feesttent aan de Ark van Noë..

Geen zin in een wandeling? Tussen 14 en 17u kan je ook zelf de meander aan de Ark verkennen. Meer informatie vind je in de infostand. Doorheen de dag geniet je van een hapje of een drankje in de Ark Brasserie terwijl kinderen ravotten in de speeltuin.

Ontdek alles over de Vlaamse Waterdagen.

21 mrt 2023
Nieuwsoverzicht
LCP