Toerisme Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De lente is in het land

In Kasterlee geniet je op verschillende manieren van de lente. Wandel via paden waarvan het ene nog mooier is dan het andere. Tijdens het fietsen lijken de uitzichten eindeloos en de natuur onwezenlijk mooi. Wil je komen genieten van onze pracht dan kan dat aan de hand van uitgestippelde fietslussen en vernieuwde themawandelingen.

Wandelen met Wielen

Rolstoelpad Witte Bergen:

Het verharde wandelpad loopt door het bosrijke gebied en over het glooiende landschap van de Witte Bergen en de Hoge Berg van Lichtaart.
Je komt ook langs een monument ter nagedachtenis van een vliegtuigcrash
tijdens WOII.

Tielen:

In het begin van de wandeling kom je langs het militair domein Tielenhei, waar het derde bataljon parachutisten gevestigd is. Je wandelt over verharde plattelandswegen en passeert uitgestrekte weilanden waarop de koetjes ongestoord staan te grazen.

Themawandelingen

Door het land van de Slapende Reus:

Kom wandelen in het Land van de Slapende Reus. De duinen en het dennenbos herbergen geheimen, avontuur en mysterieuze verhalen. Het gebied bestaat uit Kabouterberg, Zwarte Berg en Hoge Mouw.Ontdek twee speelzones tijdens een heerlijke wandeling in het domein. Klimmen en dalen hoort er hier bij, maar na je hoogste klim word je beloond met het kunstwerk 'A Giant Sculpture' van het gerenommeerde kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh.

Dwars door de Calievallei:

De Calievallei vormt samen met Tielenheide, Tielenkamp en Winkelsbroek een groot aaneengesloten natuurgebied.Het valleigebied is van oorsprong een uitgestrekt (laag-) veengebied. Naast een grote oppervlakte moerasbos (voornamelijk elzenbroek) wordt het gebied ook gekenmerkt door vele vijvers en enkele hooilanden.

Een deel van de vijvers zijn oude turfputten, waar veen of bagger werd gewonnen. De belangrijkste deelgebieden zijn Balderij, Rielenbroek en Volkers.

Voorzie je van waterdicht schoeisel, want soms kan het hier erg nat zijn.

Onthaasten in de Netevallei:

De wandeling volgt even het spoor van het kabbelende water van de Kleine Nete. Hou halt aan de vistrap en probeer er de vissen te spotten die stroomopwaarts zwemmen. Onderweg passeer je het pittoreske Millekesbruggetje, de statige Keeses Molen en het kleine openluchtmuseum Heemerf ‘Waaiberg’. 

Fietsroutes

Ijsjesroute:

Niets zo gemakkelijk als fietsen met knooppunten. En nog beter als je onderweg voor een ijsje kan stoppen. Fiets langs uitgestrekte velden, de bosrijke  Kempense Heuvelrug en de Netevallei. Hou halt voor een smakelijke pauze bij vier ambachtelijke ijsjeszaken.

Prinsenroute:

46 Kilometer royaal genieten op de fiets. Je passeert prachtige vijvers, indrukwekkende bomen, zandduinen en het iconische landschap van de Kempense Heuvelrug.

De flyers van deze wandelingen download je rechts op deze pagina of vraag je aan via het digitaal loket.

Ontdek ook onze culinaire activiteiten en familietochten.

04 apr 2023

Categorieën

fietsen , wandelen
Nieuwsoverzicht
LCP